Divriği Ulu Camii Sosyal Donatı alanı hal meydanı çevre yapılaşma düzenleme projesi çerçevesinde Divriği Kaymakamlığı ile Divriği Belediyesi arasında tahsis protokolü imzalandı
Divriği Kaymakamı Salih AYHAN ve Divriği Belediye Başkanı Hakan GÖK, Kaymakamlık toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyerek, projenin detayları hakkında bilgi verdi.
Toplantıya Kaymakam Salih AYHAN, Belediye Başkanı Hakan GÖK, Özel İdare Müdürü Muharrem Yıldız, Avrupa Birliği Bürosu proje ekibi de katıldı. Kaymakam Salih AYHAN, mevcut hal alanı bölgesinin yeniden projelendirdiklerini ve ilçeye yeni bir yüz katacağını söyledi
Kaymakam Salih AYHAN, Divriği için önemli projelerden biri olan Hal Binası ve çevresinin yapılaşma projesinin öncelik alanının turizmin çeşitlenmesi olduğunu ifade ederek, “Bu proje ile alternatif turizm imkânlarının değerlendirilmesinin yanı sıra, tarihi, doğal ve kültürel mirasın turizm odaklı değerlendirilmesine yönelik altyapı çalışmalarının yapılması, bölgedeki tarihi ve kültürel yapıların görünürlüğünün artırılması ve tanıtımı amaçlı merkezlerin kurulması sağlanacaktır. Projenin bitirilmesinin ardından bölgede görüntü kirliliğinin sona ereceği gibi, bölgeye yeni bir yüz katacağına inanıyorum. Bu anlamda bugüne kadar bizlere desteklerini esirgemeyen başta Milli Savunma Bakanımız İsmet YILMAZ olmak üzere, Kültür Bakanlığımıza, Valimiz Ali KOLAT’a, milletvekillerimize ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)’na teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Hakan GÖK ise bu projenin bitmesinin ardından bölgenin güzel bir görünüme kavuşacağı gibi ilçemizin turizm kentine yakışır bir yer haline geleceğini ifade ederek, “Hal bölgesi şu anki haliyle ilçenin görünümüne yakışmayan bir bölge konumunda. Bizde Belediye Meclisimizde aldığımız karar ile mülkiyeti Belediyemize ait olan Hal Binasını uzun vadeli olarak Kaymakamlığımıza devrediyoruz. Kaymakamlığızca oluşturulan bu önemli projenin hayata geçirilmesi için toplandık ve protokol imzaladık. Hayırlı olsun” dedi.
Kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen Divriği Ulu Camii Sosyal Donatı alanı hal meydanı çevre yapılaşma düzenleme projesi çerçevesinde, mevcut hal binasında bulunan dükkanlar Divriği İlçesinin tarihi ve mimari dokusuna uygun olarak restore edilecek, Hal binasının orta kısmında bulunan atıl durumdaki köy pazarı kısmı kaldırılarak köylerimizde yaşayan vatandaşları organik ürünlerini nezih ortamda satmaları için ve ilçenin tarihi ve turizmi yansıtacak el sanatlarının satış reyonları için yeniden düzenlenecektir. Mevcut hal binasının üzerine çelik konstrüksiyonlarla ikinci bir kat yapılarak bu bölgede 10 adet dükkan ,1 adet kafeterya, 1 adet restorant ve 1 adette turizm bürosu ile yaz mevsiminde yapılacak bazı küçük organizasyonlar için sosyal alan yapılacak. Ayrıca yine vatandaşların ve Divriği İlçesine gelen konuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için abdeshane ve WC bölümü inşa edilecek. Yapılacak bu sosyal alanın mimari , statik ve peyzaj (çevre düzenleme) projeleri için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan gerekli onaylar alındı. 1.250.000 liraya mal olacak proje evrakları Kültür Bakanlığına ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)’ na sunulmuş olup, ihale sürecinin bitmesinin ardından 2012 yılı içerisinde işin bitmesi bekleniyor.
Divriği İHA
Engin Sönmez

Kaynak : Divriği İHA Engin Sönmez
Bu haber toplam 686 defa okundu.