Divriği Belediyesi aşağıda gündemde yazılı konuları görüşmek üzere, 06 Nisan 2009 Pazartesi günü saat:14.00’de Belediye Meclis Toplantı Salonunda ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hakan GÖK ve yeni meclis üyeleri, Hüseyin GÖÇER (CHP), Nurettin AKBIYIK (CHP), Kamber HALİSYAMA (CHP), Ali ÇİMEN (CHP), Hasan ERDİVAN (CHP), Abbas KARABULUT (CHP), Sait Ali KÜPELİ (CHP), Mustafa KARATAŞ (MHP), Fikret ÇETİN (AKP), Ömer YILDIZ (AKP) ve Hasan AĞIRSOY (AKP) eksiksiz olarak katıldığı Meclis toplantısı Divriği halkının da katılımı vardı. Toplantı öncesinde Başkan Hakan GÖK tüm Meclis Üyelerine ve salonda bulunan tüm Divriği’lilerle teker teker tokalaşarak hoş geldiniz dedi. Başkan Hakan GÖK konuşmasında; “Sayın Meclis Üyeleri, saygıdeğer Divriği Halkı yeni dönem ilk Meclis toplantısına hepiniz hoş geldiniz, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizin menfaati için hep birlikte çalışacağız.” Dedi. Başkan ayrıca Belediyenin maddi durumu hakkında kısa bir bilgi verdi. Daha sonra Ulu Önder ATATÜRK ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
1- Başkanlık Divanı Seçimi; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi gereğince 2 yıl süre ile; a) I. Meclis Başkan Vekili Seçimi; gizli oyla yapılan oylamada, oy birliği ile Ali ÇİMEN seçilmiştir. b) II. Meclis Başkan Vekili Seçimi; gizli oyla yapılan oylamada, oy birliği ile Hasan ERDİVAN seçilmiştir. c) Meclis Katip Üyesi Seçimi; gizli oyla yapılan oylamada, oy birliği ile Sait Ali KÜPELİ ve Abbas KARABULUT seçilmiştir. d) Meclis Yedek Katip Üye Seçimi; gizli oyla oy birliği ile Nurettin AKBIYIK ve Hüseyin GÖÇER seçildiler. Belediye Meclisi çalışma takvimi için yapılan oylamada, Belediye Meclisinin her ayın ilk Pazartesini izleyen Salı günü saat: 14.00’de toplanmasına ve Meclisin her yılın Ağustos ayında tatil edilmesine karar verildi. 2- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. maddesi gereğince 1 yıl süre ile Encümen Üyeliği Seçimi; gizli oyla yapılan oylamada, Nurettin AKBIYIK ve Hüseyin GÖÇER oy birliği ile Encümen Üyeliğine seçilmişlerdir. 3- İhtisas Komisyonları Seçimi; a) Plan ve Bütçe Komisyonu Seçimi; açık yapılan oylamada, oy birliği ile Kamber HALİSYAMA, Mustafa KARATAŞ ve Fikret ÇETİN seçilmiştir. b) İmar Komisyonu seçimi; Açık yapılan oylamada, Ali Çimen, Hasan ERDİVAN ve Hasan AĞIRSOY seçildiler. c) Denetim Komisyonu; gizli oyla yapılan oylamada, Sait Ali KÜPELİ, Abbas KARABULUT ve Firkat ÇETİN seçildiler. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince, İhtisas Komisyonuna seçilen üyeler bir yıl süre ile görev yapacaklar.
Belediye Meclisinde ayrıca 2008 yılı Faaliyet Raporu okunup görüşüldü, müzakere edildi ve değerlendirilmesi bir sonraki toplantıya bırakıldı. Tarihi Kentler Birliği meclisine üye seçimi yapıldı. Yapılan oylamada, Mustafa KARATAŞ asil üyeliğe yedek üyeliğe Fikret ÇETİN oy birliği ile seçildi. Belediyemizin üyesi bulunduğu, Kızılırmak Belediyeler Birliği Üyeliğinden oy birliği ile çekilmesine, üyelikten ayrılmasına karar verildi. İç Anadolu Belediyeler Birliğine Üye Olundu. Asil Üyeliğe Kamber HALİSYAMA, Yedek Üyeliği Hasan ERDİVAN seçildi. Tüketici Hakem Heyetine oy birliği ile Nurettin AKBIYIK seçildi. Gündemdeki maddelerin görüşülmesinden sonra Başkan Hakan GÖK, Meclis Üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verildi.
Kaynak : Divriği"nin Sesi Gazetesi
Bu haber toplam 749 defa okundu. |