Ana Sayfa
Divriği'dan Haberler
Güncel
Siyaset
Ekonomi
Sağlık
Spor
Divriği Hakkında
Tarihi Eserler
Fotoğraflar
Köyler
Divriği Efsaneleri
Önemli Telefonlar
Ziyaretçi Defteri
Canlı Yayın
Arşiv
Faydalı Linkler
Yemek Tarifleri
Kitap-Dergi
Şirket Haberleri
Mizah
Dolar
A: 1.5054 S: 1.5127
Euro
A: 1.9298 S: 1.9391
Sterlin
A: 2.3175 S: 2.3296
Ankara ANKARA
Izmir IZMIR
İstanbul ISTANBUL
Sivas Divriği Arası 35 Km Kısalıyor
18.01.2010
Sivas Divriği Arası 35 Km Kısalıyor
Dünya kültür mirası Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası"nın bulunduğu ilçemiz ile Sivas arasındaki kara yolu yapılacak yeni çalışmayla 35 kilometre kısalarak 141 kilometreye düşecek.
Bugüne kadar çok virajlı ve alt yapısı uygun olmadığı yönünde eleştirilere neden olan yolun Karayolları ağı içerisine alınması için Vali Ali Kolat"ın girişimleri sonuç verdi.
Sivas Divriği Arası 35 Km Kısalıyor
Dünya kültür mirası Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası"nın bulunduğu ilçemiz ile Sivas arasındaki kara yolu yapılacak yeni çalışmayla 35 kilometre kısalarak 141 kilometreye düşecek.
Bugüne kadar çok virajlı ve alt yapısı uygun olmadığı yönünde eleştirilere neden olan yolun Karayolları ağı içerisine alınması için Vali Ali Kolat"ın girişimleri sonuç verdi.

Yolu 35 kilometre kısaltacak çalışma içine girilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü"ne yapılan başvuru olumlu karşılandı. Karayolları Genel Müdürlüğü de 16. Karayolları Bölge Müdürlüğü"nden görüş istedi.

Sivas-Divriği yolunun kısaltılmasıyla ilgili çalıma yaptıklarını belirten Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Erbil, konuyla ilgili olumlu görüş verdiğini açıkladı.

Şu anda konunun Genel Müdürlük tarafından yeniden değerlendirildiğini ifade eden Erbil, "Yeni yapılacak yol Karayolları ağına girdiği takdirde 35 kilometrelik kısalma olacak. Şu anda zaten Kangal üzerinden 176, Zara üzerinden 174 kilometre. Yeni yol devreye girdiğinde Sivas-Divriği arası mesafe 35 kilometre azalacak. Divriği"ye ulaşım alt yapısı konusunda daha hızlı bir şekilde intikal edip turist akışını daha etkin bir hale getirmek ve cazibe merkezine dönüştürmek yolun kısalmasıyla daha kolay olacak." diye konuştu.

Yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen Divriği Ulucami ve Darüşşifası"nın, yolun kısalmasıyla birlikte daha çok turist ağırlaması bekleniyor.

Bu arada yapımı devam eden Divriği- Arapgir yolunun da 2012 yılına kadar tamamlanacağı belirtildi.

Divriği-Arapgir yolu için 2009 yılında yaklaşık 10 milyon TL harcadıklarını kaydeden Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Erbil, 10 milyon TL daha harcayarak yolu 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.


Kaynak : Divriği"nin Sesi Gazetesi
Bu haber toplam 507 defa okundu.
Güncel
  Üretici Ortada Gezmemelidir
  İçme Suyu Sorunu Çözülüyor.
  Kahvehaneyi Soydular
  Emniyet Müdürlüğü halkı uyarıyor
 
Divriği'den Haberler
  Tarihi Hamamın Gerçek Suçlusu Kim ?
  Ulu Camiye Güvenlik Kamerası Döşendi
  Divriği Bir Hazineye Sahip
  Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın
  Web Sitesi Göz Kamaştırıyor
 
Ekonomi
  Kazanılmış haklar tırpanlanıyor ...
  %10 ila 35 arasında değişen oranda indirim
  Kaynaklar rasyonel kullanılmalı ...
  Ettim idi buldum demiyorlar ama
  Otlar artık son gramına kadar değerlendiriliyor
 
Siyaset
  Sivas"ta siyasi dengeler değişecek
  İlimizde ve ülkemizde akılcı siyaset yapıyoruz
 
Spor
  Minik öğrencilerden Sivasspora destek
  Belirlediğimiz hedeflere adım adım ulaşıyoruz
  Nisan"da Sivasspora teslim edilecek
  Hedefler büyük, azim son vites
 
Sağlık
  Badem yiyin kalbinizi koruyun
  C.Ü"de kalp hastalıkları tedavi merkezi kuruluyor
  Domuz Gribi Belirtileri
03.09.2010
 
29 Mart Seçimlerinde Neye Göre Oy Kullanırsın
 
Editör'e Yaz