Ana Sayfa
Divriği'dan Haberler
Güncel
Siyaset
Ekonomi
Sağlık
Spor
Divriği Hakkında
Tarihi Eserler
Fotoğraflar
Köyler
Divriği Efsaneleri
Önemli Telefonlar
Ziyaretçi Defteri
Canlı Yayın
Arşiv
Faydalı Linkler
Yemek Tarifleri
Kitap-Dergi
Şirket Haberleri
Mizah
Dolar
A: 1.4994 S: 1.5066
Euro
A: 1.9241 S: 1.9334
Sterlin
A: 2.3100 S: 2.3221
Ankara ANKARA
Izmir IZMIR
İstanbul ISTANBUL
 
Muzaffer ALBAYRAK  
muzaffer_albayrak2@hotmail.com  
DERİNLİKLERİN ÖTESİ  ÜNİVERSİTE VE DİVRİĞİ’NİN
DERİNLİKLERİN ÖTESİ
ÜNİVERSİTE VE DİVRİĞİ’NİN YAKLAŞIMI
Yrd.Doç.Dr.Muzaffer ALBAYRAK
Divriği ile ilgili olarak bugüne kadar değişik görüşlerimle açılımlarda bulundum. Ancak bu görüş ve önerilerimin Divriği’nin kalkınması ve gelişmesinde önemli katkılar sağlayacak olmasına rağmen herhangi bir şekilde bir proje ya da çalışmanın yapılmaması da esef verici bir diğer gelişme olarak gösterilebilir.
Divriği kalkınma potansiyeli yüksek olan ilçelerden birisidir.
Bu potansiyeline rağmen potansiyel ve kaynaklarını değerlendiremeyen ilçeler arasında da herhalde ön sıralarda olsa gerek…
Peki çare ve çözüm nedir?
Çözüm için her şeyden önce Divriği her zihniyet değişikliğini sağlamak zorundadır.
Sürekli olarak birlik ve beraberlik vurgusu yapanlar da mesaj verme alışkanlığından vazgeçerek öncülük yapmayı bilmelidirler. İlçenin kalkınma hamlesi için öncülük yapacak kişilere ihtiyacı bulunmaktadır.
Herkesin konuştuğu ortamda, birileri de ortamda konuşmaları icraata dönüştürmek zorundadır. Konuşmaların yapıldığı, tedbirlerin alınmadığı çözümlerin üretilemediği bir ortamda sorunlarda büyüyerek devam eder.
Divriği’de görülen manzara da bundan başkası değildir.
Sekiz yılı aşkın bir süre içerisinde görev yaptığım Divriği Meslek Yüksekokulu’nda yüksekokulun ne gibi önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını çok iyi bilmekteyim.
Özellikle eğitim kurumlarının gelişmesinde belediyelerin öncü rolünün büyük olmasına rağmen maalesef Divriği için önemli olan bu potansiyel ilçe yararına geliştirilememiştir. Bu yönde tedbirlerin de alınmadığını görmekteyiz.
Cumhuriyet Üniversitesi’nde de sürekli olarak ortada vurgulanan “İlçelerin istediği yüksekokul imkanını biz onlara verdik. O halde sahip çıksınlar” şeklindeki anlayışta bir ölçüde doğru olsa dahi bir ölçüde eksik bir görüştür.
Üniversiteler ve ilçe yöneticileri birlik ve beraberlik içerisinde karşılıklı destek ve anlayış içerisinde birbirlerine katkı ve destek sunmak, problemleri birlikte göğüsleyerek çözmek zorundadırlar.
Neden zorundadır?
Eğitim kurumlarının gelişmesi eğitim kurumlarının başındaki yöneticilerin başarısının da bir göstergesidir. Bu nedenle de gerek rektör gerekse yüksekokul müdürlerinin sadece yüksekokulları ilçe halkının inisiyatifine teslim etmek yerine, okulun birinci derecede sorumluları olarak gereken destek ve katkıyı kendilerinin göstermeleri gerekir.
Yani Yüksekokulların sorunlarının çözümünde birinci derecede sorumlu olan Üniversiteler ve yöneticileridir.
Yöre halkı ise sorunların çözümünün tıkandığı noktada gereken destek ve katkıyı sunmak, altyapı hizmetlerini ve yetersizliklerini sunmakla görevlidir.
Her iki çerçevede değerlendirildiğinde sonuç birlik ve beraberlik içerisinde sorunların çözümünü gerektirmektedir.
Sabık belediye başkanı Mehmet Güresinli ile başkanlık döneminde yaptığımız görüşmelerde sorunların çözümünde yeterince aktif olamadığını gördük. Dileğimiz sorunların çözümünde yeni belediye başkanı Sayın Hakan Gök’ün daha aktif olmasıdır.
Sayın Gök’ün daha aktif olarak hizmetlerde bulunması Divriği’nin sorunlarının çözümü, ilçenin kalkınması bakımından büyük önem taşımaktadır. Divriğililerin de beklentisi bu yönde ve merkezde gelişmiştir.
Dileğimiz Gök döneminin başarılarla dolu olarak geçmesidir. Ayrıca Sayın Hakan Gök mutlaka yüksekokul imkanlarının genişletilmesi bakımından gerekli imkan ve altyapıyı sunmalıdır.
Divriği’nin  Gök’ün fedakarlık ve yapacağı hizmetlere ihtiyacı var; hem de şiddetle…

<
 
Arkadaşına Gönder
 
   YAZARIN DİĞER YAZILARI
06.09.2010
 
29 Mart Seçimlerinde Neye Göre Oy Kullanırsın
 
Editör'e Yaz